Schwedisch lernen 1

seit oktober 06 lerne ich schwedisch. die sprache ist für deutsche sehr leicht zu lesen. unter der rubrik schwedisch lernen werde ich sprachschwierigkeiten, besonderheiten, kurioses, und übersetzungen posten.
heute meine hausaufgabe für den schwedischkurs, vielleicht wird christina, meine schwedischlerhrerin, direkt hier die korrektur durchführen..
diesem ersten text werden einige trotz sprachunkenntnis folgen können, einige waren nämlich live dabei:

Motorstopp i Abtlöbnitz

I april 2007 var oss resa till Baumblüte-festen i Werder/Havel som ligger i närheten av Potsdam. Vi var 8 studenter i 2 bilar. Resan började i fredags klockan 10. Vi trodde att vi behöver 7 timmar. Men på grund av bilkön vi åkte bara halv vägen inom den tid. Så vi tog en omväg. När vi lämnade motorvägen en bil fick motorstopp. Vi visste inte vad var fel. Vi tankte för en timme sedan. Bensinen kunde inte är slut. Nu vi stod mitt i Sachsen-Anhalt mellan underbart land och alla vi kunde se var fälten, gula rapsfälten och horisonten. Vi ringde ADAC och väntade nästan två timmar för de. Servicemannen kom med bärgnigsbil. Han öppnade motorhuven och tog sig en titt av motoren. Men han kunde inte hitta några fel. Han förmodare att någon är fel med tändningen och bränslepumpen. Tyvärr kunde han inte reparera bilen. Så 5 av oss åkte med andra bilen till Potsdam och resten stannade med servicemannen och bogserade bilen till verkstaden i nästa staden. Men det var 200 kilometer till Potsdam – utan bil! Vi ringde förarens föräldrar som hämtade oss klockan 10 i kväll. Vi var på väg 12 timmar nu! Men vi kunde skratta fortfarande. Efter midnatt var vi framme i Potdsam.
Vi hämtade bilen nästa måndags och kunde åka back tillbaka Trier utan motorstopp.
1070 hingucker

Aktuelle Beiträge

Zu
Liebe ehemalige und zufällige Blockholm-Leser, dies...
carrry - 16. Jan, 14:32
Zeit
vergangen und gekommen. Seit es kalt wird muss ich...
carrry - 20. Nov, 00:22
Abschlussbericht
ich habe fest vor, in den semesterferien mit diesem...
carrry - 10. Aug, 10:15
Abschied
neues jahr, neues erasmus. diesmal gehen die andern....
carrry - 10. Jul, 10:52
Ruhe
... thematisch gar nicht so schwer auf den Blog herunter...
carrry - 8. Jul, 13:40

anschreiben

karrry[kringelding]web.de

Suche

 

Zufallsbild

cds-auf-baeumen